HTML

diákmunka élmények

Élmények diákokról, munkákról, munkásokról és diákmunkásokról.

Friss topikok

  • Vic: Velkám hóm! :) (2008.11.20. 22:34) Epilogus
  • Vic_: Itt meg hideg van. Úgy értem nagyon! (2008.09.18. 15:01) Innen mostansag
  • Vic: Na mivan ecsém? Sok a munka, vagy agyilag zokni lettél a sok munkától és nem írsz? :D (2008.09.01. 23:57) A melorol II.
  • dns: inkább ne folytasd!mindjárt megyek, azt leugrom valahonnan!öcsééém, szedd össze magad!ne dolgozz, ... (2008.08.16. 13:37) A melorol
  • Vic: Hülye sznob. Akkor ne igyál sört se Egyiptomon kívül. :) (2008.08.10. 12:42) Az elso gorog Gyrosom

Linkblog

A melorol II.

2008.08.17. 15:35

Na mielott meg mindneki a tengerbe vetne magat latvan sanyaru soromat, ime itt van munkamrol a beszamolo masodik fele, ami mar pozitivabb lesz, leven nekem is jobb kedvem van ma:)

Kicsit konkretan az ott dolgozokrol.Kezdve fentrol, a mi kozvetlen fonokunk Andreas, az 50-es eveit taposo Gigolo, legalabbis sajat bevallsa szerint, aki mar 30 eve van a palyan, es marha profi...Egyszer beismerte nekem, hogy menedzser ugy lett belole, hogy pincerkedesenek masodik heteben rajtakaptak a menedzseret, hogy be van nyomva mint atom, es azonnali hataqllyal kirugtak, minek kovetekzteben valakinek rogton at kellett vennie a helyet, es ez bizony nem lett mas, mint az en jelenlegi menedzserem. Elt 20 evet Angliaban, szoval eleg jo az angolja, ettol fuggetlenul sokszor nem ertem mit beszel, de mert baromsag!Alkoholista is volt, amit nem is csodalok, ha ilyen fejet kell neznie minden reggel a tukor elott(majd kuldok rola is kepet), es szerintem ropke fuggosege alatt vagy elitta az agyat, vagy eppen nem a legmegfelelobb igeido a mult fuggosegevel kapcsolatban, es megmodnom oszinten, en mindekttore egyutt tippelnek leginkabb!Nade hogy valami jot is mondjak rola, mostanaban egesz joban vagyok vele, hogy sok a melo, kapom a borravalot, multkor meg egyutt kokteloztam vele(az o szamlajara termeszetesen) az itteni legjobb helyen, na persze 1800 eurobol plusz euro megtehteti hogy meghiv egy 10 euros koktelra, de azert jolesett a gesztus, meg jo volt beszekgetni vele, rajonni hogy azert nem teljesen ures a fonokom feje, csak nem az igazi mar.

 

A fonok utan szintben a sefunk kovetkezik, igaz o nekunk nem parancsol, csak a konyhai alkalmazottaknak, de az eppen eleg. Aki olvasta esetleg Merletol a Mestersegem a halalt, vagy mas naci hadviselessel kapcsolatos regenyt, az tudja, mirol beszelek, mikor azt mondom, Costaq( mert igy hivjak a sefet) egy igazi Sturmbannfuhrer, vagy meg talan rosszabb is egy kicsit. A faszikam kepes napi 10-12 orat zsinorban rendeletekkel iranyitani a konyhat, anelkul, hogy o az ucsorgesen es a cigarettazason kivul mast csinalna. Es a felelmetes az, hogy a konyha trokeletsen mukodik!CSakhogy milyen aron!Van negy beosztottja, Georgia, egy 60 koruli asszony, akit en amugy nagyon szeretek, o gondoskodik mostanban arrol, nehogy szegeny Jorgo( ez en vagyok:) ehenhaljon.NA o peldaul vegigrohanja a naot maga nyugdijkozeli koraval, es mellesleg otszor jobb szakacs, mint Costa, de nem tud angolul, es ennyi mar eleg is. Aztan van ket kukta, az egyik Kristina, hat o sem epp fiatal mar, de tipikusan az ano, akirol nem tudnak megmondani meg kabe sem, hogy 39, vagy 71-kis tulzassal.A masik pedig Anna, o egyidos velem, es jo arc, bar eleg ronda, de joban vagyok vele is, en hozok mindig croissantototot az egesz konyhanak reggel, Anna meg vag nekem par szelet mezedes gorogdinnyet,neha nap vegen csinal nekem egy zsenialis gorogsalit, es mar kvittek is vagyunk:) De ok mind nagyobb rohanasban vannak, mint mi. Komolyan az embernek neha az az erzese, mintha nem is egy otcsillagos eterem, de a Mc Donalds konyhajan lenne, annyit meloznak, durva na, de azert a kulcsinre is adniuk kell.

A picervonalat jelen pillnatban 6an kepviseljkuk a Tavernaban, 2 allando pincer es negy diak. Az allando picerek Dimitra, aki delelott es delutan van 6ig, es Thalia, aki delutan 3tol van vegig. Ok nagyon profik, es az, hogy a mi ettermunkben van a legkevesebb reklamacio, az nagy reszben nekik koszonheto (mert a menedzserunk draga midnig rossz rendelest vesz fel, bar ma ennek koszonhetoen en ehettem meg a spaghetti napoletanat:). No letukre iszonyatosan kemenyen dolgoznak, termeszetesen szabadnap nelkul.En Thaliat jobban csipem, mert ejszaka valahogy midnig jobb hangulat, mikor mar a hatvannyolcadik uj asztyal erkezik, es o diktalja nekem a 80. friss narancs juicerol az megrendelest, akkor mar csak rohogni tudunk, pedig ha belegondolok, annyirta nem vicces, de mar csak kinunkban is. Dimitra kicsit idegesebb tipus, miert nicns mar kesaz, csinald mar, blabla. Az o munkajuk annyival tobb mint a mienk, hogy mi nem vehetunk fel rendelest elvileg, es nem tudunk szamlat csinalni, amugy mindent csinalunk mi is, amit ok. A mi alatt ertsd a ket uj csajt, akik mult heten erkeztek, es meg nagyon amatorok. Az egyikuk Dominika, fura csaj, olyan kis felenk, neha muszaj rohognom, en parast, mikor meglatom azt a remult tekintetet, hogy most neki kell szerviroznia a halat, vagy akarmit. De azert jolneveltsegembeol adodoan meg midnig en vegzem a tobb munkat, hadd tanuljon meg egy kicsit, bar neha azert telleg uvoltoztem mult heten, de most mar turtoztetem magam, miota szegeny penteken a gorog esten osszeytort egy talcanyi tanyert, majd egy kisebb hiszteriukus rohamot kapott.A masik uj csaj Agatha, bar ebben nem vagyok biztos:) O 10tol 6ig dolgozik, szoval kevsebbet talalkozom vele, plusz, ha a parton a csaj szabadnapos, akkor o van ott ( es nem en!bruhuhu). O meg kezdobb meg midnig, ha lehet. Es vegul ott van Elizabeth, aki egy honapja van itt kabe, es akit helyettem a partra tettek, mondvan hogy ram szukseg van. Szegeny csajt senki nem szereti amugy az etteremben, megmodnokm oszinten, eleinte en sem, pont olyan volt mint Viktor mikor hazajott Hollandiabol, es azt hitte, hogy o bizony szurkeallomanyszagut szarik. Aztan miota itt van egy ideje, es megtorte kcsit a munka, nameg az, hogy, mivel mindneki utalja, midneki beszol neki ezt azt, kifcsit jobb fej lett. De a ho vegen lelep, ugyhogy most mar nem akarok vele baratsagot kotni, ha mar eddig nem tettem, hehe. Nos hat, ez a mi kis csapatunk, nagyjabol, neha, ha telleg nyakig er a szar, akkor esetleg kuldenek meg plusz pincert, de ez az atlagos. Most ennyi jutott eszembe, de lehet lesz majd 3. resz is, addig is szurkoljatok a magyaroknak, legyen mar vegre egy aranyunk, hejj!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmunkak.blog.hu/api/trackback/id/tr46619900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorci 2008.08.18. 12:51:13

Szijjja
hááát ezt jó volt olvasni, jókat röhögtem:-)
bár el is szomorodtam rendesen.
Nagyon büszke vagyok rád!
Viktor üzenete: "Most már szimplán csak büdöset szarok, és néha spanyolviaszt is:-)."
hát ennyi puszillak

Vic · http://vicpictures.blogspot.com 2008.09.01. 23:57:02

Na mivan ecsém? Sok a munka, vagy agyilag zokni lettél a sok munkától és nem írsz? :D
süti beállítások módosítása