HTML

diákmunka élmények

Élmények diákokról, munkákról, munkásokról és diákmunkásokról.

Friss topikok

  • Vic: Velkám hóm! :) (2008.11.20. 22:34) Epilogus
  • Vic_: Itt meg hideg van. Úgy értem nagyon! (2008.09.18. 15:01) Innen mostansag
  • Vic: Na mivan ecsém? Sok a munka, vagy agyilag zokni lettél a sok munkától és nem írsz? :D (2008.09.01. 23:57) A melorol II.
  • dns: inkább ne folytasd!mindjárt megyek, azt leugrom valahonnan!öcsééém, szedd össze magad!ne dolgozz, ... (2008.08.16. 13:37) A melorol
  • Vic: Hülye sznob. Akkor ne igyál sört se Egyiptomon kívül. :) (2008.08.10. 12:42) Az elso gorog Gyrosom

Linkblog

Innen mostansag

2008.09.14. 18:26

Mik is tortentek az elmult napokban?!

Hat most van nemi idom,lewven kipihent vagyok es szabadnapom van,viszont megint egy ritka szar billentyuzetem!

Mindenekelott megjegyzem,kuldok par kepet mult het csutortokrol,amikor is szinten szabadnapom volt, es ezalkalombol eloszor es utoljara Koppany baratommal egy nagy turara adtuk fejunket,hatunk mogott egy gyonyoru ukran-lengyel parral,akik mintha csak az EURO 2012 palyazatot szimbolizalnak, mig nem jottek ossze, szep par voltak,am utana az ellenkezoje tortent,mint vartak,es ukran baratom mai tavozasa felert kettejuk kozott egy szakitassal(igaz a casj is hazament,de ez mar mellekes:).Nagyszeru utunk celpontja nem mas volt,mint a nemessegeben egyszeru Prevelli monostor megtekintese,Delkretan,ahol is az angol nylevet beszelo katonak osszefogasanak koszonhetoen tobb ezer ember megmenekult a naci uralom halaloszto birodalmatol,1941ben,azt hiszem. Ezen emberek s leszarmazottaik aztan szamos emlekmuvet emeltek eme dicso esemenynek, amit persze rendesen meg is orokitottunk, es persze majd csatolom a kesobbiekben. Ezen gyonyoru monostor megtekintese utan,(ahol a mai napig elnek szerzetesek hasonlo korulmenyek kozott,mint szaz evekkel korabban),ellatogattunk Prevelli kornyekenek tengerpartjara,ami legalabb oly lenyugozo,mint a sziklaparkanyon a tenger fole meredo monostorkomplexum latvanya!Mikor eloszor meglattuk az elenk tarulo latvanyt,mintegy 100 meter magasrol,ahol is a Prevelli folyo a Foldkozi tengebe torkollik(merthogy a deli parton mar telleg hamisitatlanul a foldkozi tenger,es nem az egei tenger terul el), eloszor is meg sem tudtunk szolalni,aztan kattogtak a fenykepezok,amelyekrol most mar elarulom, direkt csak szosszenetem megirasa utan szandekozom kepekkel szolgalni...A kis folyuocska, amely mintegy kuriozumkent meg a legelvetemuletebb szarazsag kozepette is folyt,csordogalt,palmafak altal ovezve,egy hatalmas volgy kozepen erkezett itt el a tengerhez, s meltosagteljessegetcsak fokozta az a katlan, ahol beerkezven a tengerbe, egy gyonyoru es kulonleges tengerpartot tartogatott szamunkra,ahova csak mintegy fel ora kemeny lejtmenet utan lehet eljutni,gyalog,ami mondanom sem kell, az emberek tobbseget tavol tartja a hely megkozelitesetol, pedig milyen csodalatos is az a hely! Nade nem is reszletezem, inkabb majd kuldom klepekben,mindenesetre 30nap melo utan szamomra ez maga volt a paradicsom, a maga meghittsegeben es nyugodtsagaban, alig egy par turista tarsasagaban!Ezutan a kellemes elmeny utan mar csak levezetes volt a tobbi!Meglatohgattunk par kisebbb varost a szigeten belul, Spili varosaban ettunk egy jot(en rantott szeletet,tudom most mindenki meg akar olni emiatt,de az ettermunkben mindent ettem, csak ezt nem,mert nincs),majd Agia Gallniben,ahol is utoljara lattuk a Deli tengert, egy kis sorozes utan indultunk is haza,ismet keresztulvagvan ezt a mindenhol szirtek es volgyek altal tagolt szigetet, ami nemelykor csodalattal tolti el az embert,olykorazonban igazan felelmetes tud lenni, a maga szikar es brutalis valojaban!

Amugy a melo mar abszolut szaraz es unalmas, de legalabb nem faradok el annyira,es ami a legmeglepobb, ugyanannyi borravalot kapk mint amikor 10 asztalunk volt egyszerre,most meg csak egy egy-ketto...A hangulat amugy eleg depressziv, a legtobb diak az itt toltott szezon utan mar hazaindul,vagy mar elis tavaozott, mint ahogy ez az egesz varoskaban tortenik, csak mennek az emberek, de nemigazan jonnek...Szoval, az egesz hely kezd olyan lenni,mintahogy azt a kuktank talaloan megjegyezte, gorogorszag 30 evvel ezelott:a boltok 11 helyett fel10kor zarnak,mint ahogy a tavernak tobbsege is, elet,esemeny vajmi ritkan van,es ez meg csak a veg kezdete, hogy nalamnal jobb tollu irok szavaival ekeskedjek.Erzodik a veg,ami persze a szallodaban dolgozok tobbsegenek epnseggel a kezdet, a szabadsag kezdete,hisz vegigdolgoztak az egesz szezont,es ez bizony a fizikai es pszichikai allapoton is tukrozodik.Mindneki mar szabadidjet tervezgeti, lusta akar csak megmozdulni is, ha esetleg egy-egy vendeg erkezik az etterembe.A legnagyobb blamazs pedig a szokasos pentek esti gorog estunk volt!Szokas szerint kipreparaltuk az ettermet, szonytegekkel, palmalevelekkel, keszen allt a bufenek az asztalsor, hogy fogadja este a vendegeket,am a recepcio mindne igyekezte ellenere(ertsd,minden szobat kulon felhivtask, nem volna e kedvuk egy gorog esthez...)nemerkezett ket foglalasnal tobb,ugyhoyg mire xszunetem utan 7kor visszamentem a meloba,kozoltek velem,hogy a mai gorog est elmarad,es valoszinuleg nem is lesz tobbet.A vicces ugymond,csak az volt, hogy a szokasos zeneszekkeles tancosokal ezt elfelejtettek kozolni,ugyhogy ok jottek is rendesen, majd minekuitan nemi civodas volt a menedzser es o kozottuk,eldontottek,hogy ha mar itt vannak,bizony aloadjak a produkciojukat,meg ha csak 2 asztalnak is.Erdekes volt...

Hat ennyit mostanra, a tobbirol majd kesobb,vigasztalo nekem legalabb az a tudat, hogy vegre nyugodtak lesznek ejszakaim, es nemkellhallgatnom valamelyik szomszedos taverna zajat hajnal 4ig.Meg kell mondjam persze, ez csekely vigasz egy kihalt gorog falu maganyossaga mellett!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmunkak.blog.hu/api/trackback/id/tr56663181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vic_ 2008.09.18. 15:01:37

Itt meg hideg van. Úgy értem nagyon!
süti beállítások módosítása